tirsdag 21. juni 2011

Sportingtræning på Bardufoss.

I dag tok æ tur`n opp te Bardufoss,å skytebanen te Målselv JFF.
Hovedsakeli før å skyt sporting da det e stævne dær i mårra.
Det rægna nåkka te å bynn me,så vi bestæmte at vi sku stå under tak å skyt,men da vart det nåkka vanskeliar einn å stå 2-3 m længer fram.
Så runde 2 trossa vi rægnet(det va slutta)å sto dær vi pleie på sportingen. Tja lætter blei det,å før egendel så skaut æ steike godt på di 40 siste skuddan. Had 38 av 40..sjøl om Ulf mein æ had 36 av 40. Æ blingsa på en dobbele,å skaut ikke da æ trudd det va en anna kombinasjon enn den såm va. Men had det vært konkuranse så had det blidd 36..men det va det ikke i dag. Totalt fikk æ 43 av 50 på runde 2. Rota litt på første plate,men ætter det va æ rimeli trygg.
Kunn jo ikke dy mæ..æ mått ha meir trænig,å skaut en serie te aleina. 35 av 50 blei det på den. Denna gang rota æ på di 2 første platen,men føle jæmt åver at æ har kontroll på di fleste duen. Så æ ser fram te mårradagen å 100 skudd. Sjøl om det e stor førskjell på træning og konkuranse,så har æ ambisjona om å havne i finalen i mårra.
Æ skaut alle tre rundan me cyl-cyl,å så ikke på det såm før åpent. Æ tok duen på opp mot 30 m.'

Da æ va færdi på sportingen,så had æ 10 skudd i lomma å subba ne på trapbanen. Uten å bytte tuba i pipa så skaut æ 2 skadd på kvær plate. Skaut såm vanli me normal hurtighet. Å plokka 8 av 10 due ned fra himmelen. Så jo at det ikke va pulveriseringstræff,men langt åver godkjennte træff sjøl om det va me cyl. Men ska ikke bynn å skyt trap me cyl nei.

Sportingbanen te Målselv JFF e en super bane. Æ anbefale alle å ta en tur opp dit å skyte i forkant av jakta. Kjæmpego jakttræning før alle jægera. Å sinnsykt arti skyting. Målselv har ikke mindre enn 8 maskina dæm kan bruke på sportingbanen sin. Å det bæste av alt..den går på akustikken.

På venster sia av kastehuser e C og E maskina. Rabbit og Teal. Nede i skoge på venstre sia e G maskina. Den kaste dua i en laaaang bue på skrå mot standplass. Dua lande te høyre før senterlinja på banen,ca 25 m fra dær vi står å skyt. Ei åver middels vanskeli dua. Så e det B-kaster`n såm e i kastehuset. Kaste trapdua..fast ca rætt fram

Te høyre før hjørne av kastehuset nere i myrkanten står H-kaster`n. Den kaste ei dua..lavt svakt mot venstre. Dua lande ca 20 m fra dær vi står..akkorat på innsia av grusdongen såm rabbiten sendes på. Midt i bildet står F-kaster`n. Den kaste ei dua høgt i bue. svakt mot kastehuset. Den lande ca 20 m fra skytteran litt te venstre før senterlinja på banen. I skogen på høyre sia e D-kaster\n. Den kaste ei kjappt kryssanes dua fra høyre mot vænster såm lande på ca 30 m.
A kaster`n står på taket av kastehuset å kaste ei hurtig dua svakt neåver. Den lande ute på ca 50 m.

1 kommentar: